Nässelsoppa med pocherat ägg

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Nässelsoppa
Pocherat ägg
Portioner: port
Instruktioner
Nässelsoppa
  1. Skölj nässlorna noga och ta bort ev rötter och grova delar om du plockat dem själv. Använd plasthandskar - nässlor bränns innan de är förvällda!
  2. Fräs lök och nässlor i smöret någon minut. Smula ner buljongtärningen och skikta mjöl över nässlorna och löken och blanda runt. Späd med vinet & vattnet under omrörning så det inte klumpar sig. Låt koka ett par minuter. Kör med en stavmixer eller i en mixer tills du får den konsistens du vill ha på soppan.
  3. Tillsätt grädden och låt allt bli varmt. Smaka av soppan med salt & peppar och lite vermouth alt torr sherry.
Pocherat ägg
  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Lägg ner äggen ett i taget så det håller ihop. Låt sjuda i 3-4 minuter eller tills vitan är fast men gulan ännu mjuk.
  2. Servera soppan med de pocherade äggen och toppa gärna med något kryddgrönt!