Brynta sockerärtor med västerbottenkräm och citron
Ingredienser
Brynta sockerärtor
- 200g sockerärtorfärska
- 1msk smörtill stekning
Ostkräm
- 100g västerbottenostriven
- 1,5dl grädde
Topping
- 2msk solroskärnor
- citron (er)rivet skal och saft av
- flingsalt
Portioner: port.
Instruktioner
- Riv osten och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över osten. Mixa slät med en stavmixer och låt stå i rumstemperatur en stund. Ställ sedan in den i kylen för att tjockna en stund.
- Rosta solroskärnorna i en torr panna.
- Bryn sockerärtorna i smör någon minut.
- Lägg upp ostkräm på ett fat. Toppa med brynta sockerärtor, citronskal och rostade solroskärnor. Pressa lite citronsaft över och avsluta med flingsalt.