Pumpapaj med parmesan
Ingredienser
Till formen
- 2msk smör
- 1dl solrosfrön
Fyllning
- 500gram pumpa (or)
- 2st gullök (ar)
- 2st ägg
- 100gram Parmesanostriven
- 150gram ricottaost
- 1msk Olivolja
- 1nypa salt
- 1nypa peppar
- 50gram ruccola
Portioner:
Instruktioner
- Blanda mjölet och saltet. Tillsätt olivoljan och smöret i kuber. Blanda till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg degen att vila i kylen cirka 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rundel. Smörj en pajform och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten.Tryck ut pajdegen i formen.
- Ställ formen i kylen i cirka 20 minuter. Ta ut formen ur kylen. Nagga pajskalet och förgrädda det i ugn, 200 grader, i 10 minuter.
- Fyllning: Skala och skiva löken. Låt den mjukna i olivolja på medelvärme. Häll den smälta löken i en skål. Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter. Låt pumpan och löken få småputtra tillsammans i cirka 20 minuter. Mixa sedan löken och pumpan.
- Blanda ägg, parmesanost och ricotta till en slät blandning. Rör ner lök och pumpapurén i äggsmeten. Salta och peppra. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 30 minuter.
- Dekorera med rucola före servering.