Pumpapaj med parmesan

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Till formen
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda mjölet och saltet. Tillsätt olivoljan och smöret i kuber. Blanda till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Lägg degen att vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rundel. Smörj en pajform och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten.Tryck ut pajdegen i formen.
  3. Ställ formen i kylen i cirka 20 minuter. Ta ut formen ur kylen. Nagga pajskalet och förgrädda det i ugn, 200 grader, i 10 minuter.
  4. Fyllning: Skala och skiva löken. Låt den mjukna i olivolja på medelvärme. Häll den smälta löken i en skål. Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter. Låt pumpan och löken få småputtra tillsammans i cirka 20 minuter. Mixa sedan löken och pumpan.
  5. Blanda ägg, parmesanost och ricotta till en slät blandning. Rör ner lök och pumpapurén i äggsmeten. Salta och peppra. Häll blandningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn, 200 grader, i cirka 30 minuter.
  6. Dekorera med rucola före servering.