Bakad rotselleri med ädelost, spenat, svamp och nötter
Ingredienser
- 1st rotselleri
- 3msk Olivolja
- 150g svampt.ex. champinjoner, kantareller
- 100g babyspenat
- 1st rödlök (ar)liten
- 150g ädelostbrieost eller chèvre
- 3msk smör
- 1dl nöttert.ex. mandlar, hasselnötter
- flingsalt
- peppar
Portioner: st
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skrubba rotsellerin. Skär bort rötterna och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja på båda sidorna och strö över rikligt med flingsalt. Baka i ugnen 45 minuter eller tills de är mjuka och fått fin färg.
- Dela svampen och stek i smör tills de fått fin färg. Salta och peppra. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Skiva rödlöken fint. Blanda rödlök, spenat, svamp och nötter i en skål. Lägg rotsellerin på en tallrik och lägg på sallad och toppa med en skiva ost. Ringla över olivolja och servera direkt.