Bakad rotselleri med ädelost, spenat, svamp och nötter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: st
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skrubba rotsellerin. Skär bort rötterna och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja på båda sidorna och strö över rikligt med flingsalt. Baka i ugnen 45 minuter eller tills de är mjuka och fått fin färg.
  3. Dela svampen och stek i smör tills de fått fin färg. Salta och peppra. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Skiva rödlöken fint. Blanda rödlök, spenat, svamp och nötter i en skål. Lägg rotsellerin på en tallrik och lägg på sallad och toppa med en skiva ost. Ringla över olivolja och servera direkt.