Rabarber- och äppelpaj
Ingredienser
- 2pkt kyld pajdegfärdig
- 3stjälkar rabarberi bitar
- 2st äpple (n)skalade, bitar
- 1dl brunt socker
- 2msk potatismjöl
- 0,5tsk kanel
- 0,5tsk kryddnejlika
- 0,5tsk muskot
- 1tsk citron (er)saft
- äggtill pensling
- sockeratt pudra över
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Klä en pajform med en av pajdegarna. Skär den andra degen i lagom tjocka längder.
- Blanda rabarber, äpplen, socker, potatismjöl, kryddor och citronsaft i en skål. Häll fyllningen i formen.
- Fläta längderna över pajen. Pensla degen med äggula och strö över lite socker. Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Servera med vaniljsås.