Skånsk äppelkaka


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finriv eller mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter socker, vaniljsocker och kanel och stek allt på medelstark värme under omrörning tills allt är lite knaprigt.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Varva de stekta brödsmulorna, äpplemos och äppelskivor i formen i 2 lager ( häll lite socker och kanel på varje lager äppleskivor). Avsluta med stekta brödsmulor.
  4. Tryck till fyllningen med handen. Hyvla lite smör med en osthyvel överst. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera med vaniljsås.