Skånsk äppelkaka
Ingredienser
- 6skivor kavring
- 2dl ströbröd
- 1,5dl strösocker
- 1msk vaniljsocker
- 1tsk kanelmald
- 200gram smör
- 5-6dl äppelmos
- 5st äpple (n)t ex Ingrid Marie
- 1tsk kanel
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Finriv eller mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter socker, vaniljsocker och kanel och stek allt på medelstark värme under omrörning tills allt är lite knaprigt.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Varva de stekta brödsmulorna, äpplemos och äppelskivor i formen i 2 lager ( häll lite socker och kanel på varje lager äppleskivor). Avsluta med stekta brödsmulor.
- Tryck till fyllningen med handen. Hyvla lite smör med en osthyvel överst. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera med vaniljsås.