Annas bärtårta med jordgubbsmousse och citronkräm
Ingredienser
- 1pkt tårtbottnar
Citronkräm
- 4st citron (er)saften
- 4st äggula (or)
- 2dl socker
- 50g smör
- 0,5dl majsstärkelse
- 1dl vatten
Jordgubbsmousse
- 250g jordgubbar
- 3st gelatinblad
- 3dl vispgrädde
- 1,5dl florsocker
Dekoration
Portioner: bitar
Instruktioner
Citronkräm
- Blanda socker, äggula och majstärkelse. Häll citronsaft och vatten i en kastrull och tillsätt de andra ingredienserna utom smör. Koka upp och låt koka ett par minuter under omrörning. Det ska bli tjockt och glansigt. Blanda ner smör och låt svalna.
Jordgubbsmousse
- Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa jordgubbar med florsocker till en slät puré, häll 1 dl i en kastrull med gelatinbladen och värm tills gelatinet smälter, häll tillbaka det med resterande puré och rör ordentligt. Vispa grädden fluffigt och bland i jordgubbsblandningen.
Montering
- Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg i först botten och bred på ett tunt lager med citronkräm. Lägg sedan ett lager med jordgubbsmousse. Lägg på nästa lager och gör samma sak. Ställ i kylen över natten. Ta ut tårtan och bred på ett lager med jordgubbsmousse och bred grädde runtom tårtan. Dekorera med massa bär och citronmeliss.