Annas bärtårta med jordgubbsmousse och citronkräm

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Citronkräm
Jordgubbsmousse
Portioner: bitar
Instruktioner
Citronkräm
  1. Blanda socker, äggula och majstärkelse. Häll citronsaft och vatten i en kastrull och tillsätt de andra ingredienserna utom smör. Koka upp och låt koka ett par minuter under omrörning. Det ska bli tjockt och glansigt. Blanda ner smör och låt svalna.
Jordgubbsmousse
  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Mixa jordgubbar med florsocker till en slät puré, häll 1 dl i en kastrull med gelatinbladen och värm tills gelatinet smälter, häll tillbaka det med resterande puré och rör ordentligt. Vispa grädden fluffigt och bland i jordgubbsblandningen.
Montering
  1. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg i först botten och bred på ett tunt lager med citronkräm. Lägg sedan ett lager med jordgubbsmousse. Lägg på nästa lager och gör samma sak. Ställ i kylen över natten. Ta ut tårtan och bred på ett lager med jordgubbsmousse och bred grädde runtom tårtan. Dekorera med massa bär och citronmeliss.