Vildsparris med citronolja och ost
Ingredienser
- 400g sparrisvild- eller tunn grön sparris
- 40g ostvällagrad t.ex. präst- eller parmesan-
- 2tsk citron (er)-saft, färskpressad
- 0,5st citron (er)skalet av
- 2tsk flingsalt
- 1krm svartpeppar
- 4msk Olivolja+
- 3msk Olivolja
Portioner: port.
Instruktioner
- Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär bort skalet med en skalkniv eller potatisskalare. Lägg citronskalet i 4 msk olja och låt det dra ca 2 timmar. Ta bort skalet och vispa ner citronsaften i oljan.
- Ansa sparrisen och bryt av den nedersta delen av stjälken. Stek sparrisen i 3 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
- Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Ringla över citronoljan och hyvla över osten.