Våfflor med färska bär


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Våffeldagen infaller alltid den 25 mars. Dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag (Vårfrudagen) som är en kristen högtid. Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudagen uttalades felaktigt och blev efter olika dialektförväxlingar till slut Våffeldagen. Vid den här tiden på året passade våffla dessutom bra då man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed kunde man tillverka våfflor.
Ingredienser
Våffelsmet
Servering
Portioner: st
Instruktioner
  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i det smälta smöret och vatten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  4. Servera med vispad grädde och färska bär!