Agnes pumpamuffins till halloween
Ingredienser
Muffins
- 1,5kg pumpa (or)
- 22st hallon
- 5dl mjöl
- 1tsk bakpulver
- 2,5dl strösocker
- 2,5dl farinsocker
- 4st ägg
- 120g smörrumstemperatur
- 1,2dl olja
- 1tsk bikarbonat
- 1tsk kanel
- 1tsk ingefäramald
- 0,4tsk muskot
- 1tsk salt
Frosting
- 125g philadelphiaost
- 150g florsocker
- 1st apelsin (er)juicen, skalet
Dekoration
Portioner: st
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 180 grader. Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré.
- Placera ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en skål, ställ åt sidan.
- Blanda sedan farinsocker, strösocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienser och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurén. Fördela sedan i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen. Tryck ner ett hallon i varje form. Grädda i ugn ca 20-25min.
- För att se om muffinsen är klar provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar. Låt svalna på ett bakgaller.
Dekoration
- Blanda ihop Philadelphiaosten med florsockret och apelsinjuicen och skalet. Bre sedan på detta på muffinsen när den svalnat helt. Ringla lite karamellfärg över varje muffins. Toppa med ett blåbär.