Rabarbergrottor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop smör med socker i en bunke. Sockret ska lösa upp sig.
  3. Banda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i smöret. Rör och knåda till en deg. Låt vila övertäckt i kylen i 15minuter.
  4. Skölj och sskiva rabarbern och dela jordgubbarna. Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och kardemumma i 2 minuter. Ställ åt sidan.
  5. Ta ut kakdegen och knåda den mjuk och smidig. Forma degen till små bollar. Lägg dem i små bakformar. Gör en fördjupning i varje boll. Lägg i rabarbersylten. Grädda i ugnen ca 10 minter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.