Rabarbergrottor
Ingredienser
- 135g smör
- 0,75dl socker
- 2dl vetemjöl
- 0,5dl potatismjöl
- 2tsk vaniljsocker
- 2krm bakpulver
Fyllning
- 1,5dl rabarberi bitar
- 0,5dl jordgubbar
- 1dl syltsocker
- 1 tsk kardemumma
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rör ihop smör med socker i en bunke. Sockret ska lösa upp sig.
- Banda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i smöret. Rör och knåda till en deg. Låt vila övertäckt i kylen i 15minuter.
- Skölj och sskiva rabarbern och dela jordgubbarna. Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och kardemumma i 2 minuter. Ställ åt sidan.
- Ta ut kakdegen och knåda den mjuk och smidig. Forma degen till små bollar. Lägg dem i små bakformar. Gör en fördjupning i varje boll. Lägg i rabarbersylten. Grädda i ugnen ca 10 minter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.