Spenat och fetaostrutor


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka purjolöken i strimlor. Stek glansig i en stekpanna med lite smör.
  3. Grovhacka spenaten. Blanda spenat, purjolök, fetaost, ägg, creme fraiche, salt och peppar i en bunke.
  4. Smörj en långpanna med smör. Lägg ett ark filodeg i långpannan och pensla med smält smör. Lägg ytterligare 5 ark filodeg och pensa varje ark med smör. Lägg spenatfyllningen jämnt över hela filodegen. Lägg sedan på 6 ark filodeg och pensla varje ark med smör. Baka i ugnen ca 35-40 minuter eller tills den blir gyllene och frasig. Dela pajen i portionsbitar när den fortfarande är varm.