Julgranspizza med kål
Ingredienser
- 1pkt pizzadeg
Tomatsås
- 500g tomat (er)söta
- 0,5krk basilikafärsk
- 1msk Olivolja
- 1st vitlöksklyfta (or)
- 0,5krk oreganofärsk
- salt
- peppar
Topping
- 100g västerbottenostriven
- 100g chévreost
- 1pkt mozzarellaost
- 200g grönkål
- 100g brysselkål
- 1pkt tomat (er)olika färger
- 1st vitlöksklyfta (or)
- Olivolja
Dekoration (valfritt)
- 1st carambolaskiva
Portioner: pers
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg ut pizzadegen på en plåt och skär till en julgran eller annan valfri form.
Tomatsås
- Lägg tomaterna i en mixer och mixa till mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka ca20-30 minuter eller tills det blivit en sås.
Topping
- Skölj och hacka grönkålen i minde bitar. Skölj och halvera bryssekålen och tomaterna.
- Lägg tomatsåsen på pizzan. Lägg sedan på alla ingredienserna utom mozzarellan. Skär ut 5 stavar av mozzarellan och lägg på resten på pizzan.
- Pressa vitlöken. Blanda olivoljan och vitlöken och ringla över pizzan. Grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills den fått en fin färg.
- Skär mozzarellan i stavar och lägg på pizzan. Toppa med carambola skivan.