Rödbets- och morotsbiffar med spenatbröd

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Spenatbröd
Picklad lök
Rödbetsbiffar
Fetaostkräm
Tillbehör
Portioner: portioner
Instruktioner
Spenatbröd
  1. Lägg spenatbladen i en stekpanna med ca 1dl kokande vatten och koka ca 30 sekunder. Låt svalna lite och kör sedan spenat och vatten i en mixer. Tillsätt jäst, socker och olja till spenaten och mixa i ca 5 min. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en deg. Låt den knåda ca 5 minuter. Tillsätt lite mer mjöl om degen är för kletig. Placera degen i en bunke och lägg en handduk över. Låt jäsa ca 1,5-2 timmar på ett varmt ställe. Vi ställde degen i en 50 graders varm ugn.
  2. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda till en jämn deg som du formar till en avlång rulle. Dela rullen i 4 lika delar och forma dessa till runda bullar. Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg plastfolie över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme. Pensla försiktigt bullarna med olja och strö över sesamfrön. Grädda i ca 10 minuter i 180 grader. Ta ut bullarna och låt svalna. Dela dem på mitten.
Picklad lök
  1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och häll över löken. Ställ i kylen i ca en timme ( kan förvaras i upp till 3 dygn i kylen).
Rödbetsbiffar
  1. Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek tills den får färg. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Forma biffarna och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida.
Fetaostkräm
  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
Servering
  1. Montera bröden med salladsblad, rödbetsbiffarna och toppa med fetaostkräm och picklad rödlök. Servera.

rodbetsbiffar-m-spenatbrodbred