Rödbets- och morotsbiffar med spenatbröd
Ingredienser
Picklad lök
- 1st rödlök (ar)
- 1,5dl ljummet vatten
- 1,5dl risvinäger
- 1,5dl socker
- 1tsk salt
- 5st kardemummakärnor
Rödbetsbiffar
- 300g rödbeta (or)
- 200g morötter
- 1st gullök (ar)
- 2st ägg
- 1,5dl ströbröd
- 2msk smöreller olja
- salt
- peppar
Fetaostkräm
- 2dl creme fraiche
- 100g fetaost
Tillbehör
Portioner: portioner
Instruktioner
Spenatbröd
- Lägg spenatbladen i en stekpanna med ca 1dl kokande vatten och koka ca 30 sekunder. Låt svalna lite och kör sedan spenat och vatten i en mixer. Tillsätt jäst, socker och olja till spenaten och mixa i ca 5 min. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en deg. Låt den knåda ca 5 minuter. Tillsätt lite mer mjöl om degen är för kletig. Placera degen i en bunke och lägg en handduk över. Låt jäsa ca 1,5-2 timmar på ett varmt ställe. Vi ställde degen i en 50 graders varm ugn.
- Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda till en jämn deg som du formar till en avlång rulle. Dela rullen i 4 lika delar och forma dessa till runda bullar. Placera bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg plastfolie över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme. Pensla försiktigt bullarna med olja och strö över sesamfrön. Grädda i ca 10 minuter i 180 grader. Ta ut bullarna och låt svalna. Dela dem på mitten.
Picklad lök
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Blanda ihop alla ingredienserna till lagen och häll över löken. Ställ i kylen i ca en timme ( kan förvaras i upp till 3 dygn i kylen).
Rödbetsbiffar
- Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek tills den får färg. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Forma biffarna och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida.
Fetaostkräm
- Blanda alla ingredienser i en skål.
Servering
- Montera bröden med salladsblad, rödbetsbiffarna och toppa med fetaostkräm och picklad rödlök. Servera.