Svampsoppa med färsk mejram

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
En krämig och gräddig soppa med finstämd syra från det vita vinet.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen gyllenbrun i en gryta i 1 msk olja och smör tillsammans med vitlök, schalottenlök, timjankvist och en mejramkvist.
  2. Lägg undan ca 4 msk svamp till garnering.
  3. Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Ta bort timjan- och mejramkvistar.
  5. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Garnera med nyplockade mejramblad och den stekta svampen och ringla 1 msk olja på.