Svampsoppa med färsk mejram
Ingredienser
- 200gram svampt.ex. kantareller
- 1st schalottenlök (ar)
- 2klyftor vitlök (ar)
- 2msk Olivolja
- 25gram smör
- 1kvist timjanfärsk
- 1krk mejram
- 1dl vitt vintorrt
- 2dl vispgrädde
- 5dl vatten
- 1tsk salt
- 1krm svartpepparnymald
Portioner:
Instruktioner
- Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen gyllenbrun i en gryta i 1 msk olja och smör tillsammans med vitlök, schalottenlök, timjankvist och en mejramkvist.
- Lägg undan ca 4 msk svamp till garnering.
- Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min. Häll i grädde och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
- Ta bort timjan- och mejramkvistar.
- Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Garnera med nyplockade mejramblad och den stekta svampen och ringla 1 msk olja på.