Chokladpaj med pumpa
Ingredienser
Botten
- 5dl digestivekexca 20 st
- 100 g smält smör
- 1msk ingefäramalen eller färsk
- 2msk socker
- 2msk kakao
Fyllning
- 400g pumpa (or)köttet, gärna muskot
- 2dl vispgrädde
- 2st ägg
- 2msk äppelmust
- 1dl råsocker
- 1tsk ingefärafärsk
- 2tsk kanel
- 0,5tsk salt
- 0,5tsk muskotnötmald
- 0,5tsk kryddpeppar
Vid servering
- 2,5dl creme fraiche
- 1dl vispgrädde
- 2msk florsocker
- mörk chokladflagor, till garnering
Portioner: bitar
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 170°C.
- Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära, socker och kakao. Platta ut degen i botten av en pajform. Grädda i ugnen i 5 minuter.
Fyllning
- Skala och skär pumpan i mindre bitar. Koka tills den blivit mjuk. Mosa pumpan till en pure.
- Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i botten och grädda i ugnen i 40-50 minuter.
- Blanda créme fraiche, grädde och florsocker med elvisp eller för hand tills de blivit fluffigt. Lägg det på kakan och toppa med flagor av mörk choklad. Servera.