Gratinerad spetskål med citronsås och krispig lök

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Citronsås
Krispig lök
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela spetskålen i kvartar och lägg i en form. Salta och peppra.
Citronsås
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Häll i citronsaft, rivet citronskal och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ut majstärkelsen i kallt vatten och red av såsen.
  2. Häll såsen över spetskålen och klicka ut smöret på kålen. Grädda i ugnen ca 40-50 minuter tills kålen känns mjuk.
Krispig lök
  1. Skär löken i smala strimlor. Fritera i omgångar i olja på medelhög värme. Rör runt hela tiden så den inte bränns vid. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  2. Strö löken över den gratinerade spetskålen. Servera som ensamrätt eller till t.ex. lax.