Majrova-, kål- och potatisbiffar med koriander
Ingredienser
- 2st potatis (ar)stora
- 500g majrovaca 2 st stora
- 200g grönkålgrovt hackad
- 2msk vetemjöl
- 1klyfta vitlök (ar)
- 1krk korianderfärsk, hackad
- smör
- Olivolja
- salt
Chilimajonnäs
- 4msk majonnäs
- 1msk sweet chilisås
Portioner: portioner
Instruktioner
- Koka potatis och majrova i saltat vatten i 10 minuter. Ta upp och låt svalna. Lägg ner grönkålen i samma vatten och koka 4 minuter. Låt svalna.
- Riv potatisen och majrova grovt och lägg i en skål. Pressa ut vattnet ur grönkålen och lägg sedan i skålen. Tillsätt mjöl, vitlök och koriander och blanda. Forma blandningen till 12 st biffar. Stek i smör och olja i 5 minuter på varje sida tills de är gyllebruna.
- Blanda ingredienserna till såsen. Servera biffarna med såsen och dekorera ev. med lite färska korianderblad.