Sparris med pocherat ägg och salviasmör


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Ugnsbakade tomater på kvist
Salviasmör
Pocherade ägg
Vid servering
Portioner: port.
Instruktioner
Ugnsbakade tomater
  1. Lägg tomaterna i en ugnsform. Krossa vitlöksklyftorna lätt och putta ner dem mellan tomaterna. Sprid ut örterna på tomaterna. Ringla över olivoljan. Salta och peppra.
  2. Baka långsamt i ugn på låg värme, ca 150grader i ca 30 min.
Salviasmör
  1. Bryn smör och salvia i en kastrull på svag värme tills smöret blivit gyllenbrunt och håll det varmt.
  2. Ansa sparrisen och ångkoka den tills den mjuknat.
Pocherade ägg
  1. Medan sparrisen ångkokas förbereder du en låg och vid stekpanna med sjudande vatten och salt för att pochera äggen. Knäck äggen ett i taget i en kopp och tillsätt lite ättika så att vitan binds lite vid gulan. Låt äggen glida ner i den sjudande vattnet ett i taget och pochera i 3-4 minuter eller tills vitan är fast men gulan ännu mjuk.
Vid servering
  1. Lägg sparrisen på uppvärmda tallrikar. Ta upp äggen ur stekpannan med en hålslev och lägg ovanpå sparrisen. Häll över brynt smör, strö över hyvlad parmesanost och rikligt med krossad svartpeppar. Servera genast.