Saffransmuffins med apelsin, rom och mandlar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Här har vi gjort små minimuffins i roliga formar. Perfekt storlek till glöggmyset! Gör du dem normalstora räcker receptet till ca 16 mufffins.
Ingredienser
Muffins
Glasyr
Tillbehör
Portioner: st små, ca
Instruktioner
Muffins
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda saffran och rom i en skål med 1 tesked socker. Låt stå och dra i 30 minuter.
  3. Vispa resterande socker och smör pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen och vispa ytterligare någon minut.
  4. Lägg i blandningen med saffran och rör om. Pressa apelsinen och riv skalet. Tillsätt i smeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
  6. Fördela i muffinsformarna. Grädda i ca 10 min för minimuffins (20 min för vanliga).
Glasyr
  1. Blanda apelsinsaften med florsockret. Häll över kakan. Pudra florsocker över. Servera.