Pepparkakor med granatäpplefluff
Ingredienser
- 100gram smörrumstemererat
- 1,5dl farinsocker
- 1dl strösocker
- 2st ägg
- 1,5dl gräddfil
- 3dl vetemjöl
- 1msk kanel
- 1tsk kryddnejlika (or)malen
- 1tsk ingefäramald
- 1tsk bikarbonat
Granatäpplefluff
- 3dl vispgrädde
- 1msk vaniljsocker
- 2msk strösocker
- 1st granatäpple (n)kärnorna
Portioner: bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form på 1 1⁄2 liter. Mixa smör, farinsocker och strösocker mjukt och poröst med en elvisp. Vispa ner ett ägg i taget och sedan gräddfilen. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner i smeten.
- Häll sedan smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Prova med en sticka om kakan är torr efter 50 min. Är stickan torr är kakan färdig. Låt kallna.
- Skär sedan i kvadrater. Vispa grädde, vaniljsocker och strösocker tills grädden är fluffig och blanda ner granatäpplekärnor. Klicka sedan grädden med granatäpplekärnor på pepparkakan.