Pannkaksmuffins med hjortronsylt


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pannkaksmuffins
Hjortronsylt
Vid servering
Portioner: st
Instruktioner
Pannkaksmuffins
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Rör ner mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn smet. Fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har lyft.
Hjortronsylt
  1. Skölj och rensa bären. Häll socker och bär i en stor gryta. Lägg på locket och låt stå någon timme så bären får chans att safta av sig.
  2. Värm försiktigt upp bärblandningen och låt koka 10 minuter på svag värme under lock. Ta av grytan från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Förvara sylten svalt. Lägg en klick grädde på varje muffins och toppa med hjortronsylt och citronmeliss.