Pumpagnocchi med parmesan- och vitlökssås och salviasmör

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pumpagnocchi
Parmesan- och vitlökssås
Salviasmör
Vid servering
Portioner:
Instruktioner
Pumpagnocchi
  1. Skala och dela ner pumpan i jämnstora bitar. Koka sedan i saltat vatten tills pumpan är mjuk. Låt pumpan ånga och rinna av så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Pressa pumpan med en potatispress och mixa sedan slät i matberedare.
  2. Blanda i äggulan och mjöl med pumpapurén. Ha i mjölet successivt tills du hittar en konsistens som passar. Forma till små gnocchis genom att rulla små bollar. Skåra dem till en pumpa med hjälp av en kniv eller tandpetare. Koka gnocchin i saltat vatten, några i taget. När gnocchin flyter upp är den klar, fortsätt tills alla är kokta.
Parmesan- och vitlökssås
  1. Fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Tillsätt parmesan, grädde och mjölk och låt allt koka ihop på medelvärme. Tillsätt 1 msk maizena om du vill ha såsen tjockare och koka tills den är redd.
Salviasmör
  1. Bryn smör i en stekpanna och lägg i salviabladen. När gnocchin är kokt så lägger du den i stekpannan tills de blir glaserade av smöret och salvian. Putta i ett blad rosmarin som stjälk i varje pumpagnocchi.
  2. Häll upp lite sås på en tallrik och fördela pumpagnocchin på. Ringla över salviasmöret och strössla på pumpakärnor. Ät direkt.