Waldorfsallad med blekselleri & äpplen
Ingredienser
- 1bunt blekselleri
- 1dl vispgrädde
- 1dl majonnäs
- 1msk citron (er)pressad
- 1msk dijonsenap(valfritt)
- 1krm salt
- 0,5krm svartpeppar
- 2st äpple (n)stora
- 75gram valnötskärnor
- 1huvud romansalladeller annan valfri grönsallad
- 15st druvorkärnfria, halverade
Portioner:
Instruktioner
- Vispa grädden och blanda den med majonnäs. Smaksätt med citronsaft, senap, salt och peppar.
- Rensa och skiva eller strimla bleksellerin. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor eller strimlor .
- Blanda dem direkt ner i majonnäsblandningen tillsammans med sellerin och druvorna.
- Ta undan några fina valnötskärnor till garnering. Grovhacka resten och blanda ner dem i majonnäsblandningen.
- Skär salladen grovt och tillsätt även denna i blandningen. Man kan också lägga upp salladsbladen på ett fat och hälla blandningen på dessa.
- Garnera med resten av valnötskärnorna.