Svensk höstfrukt

svensk-frukt-2018I år startade säsongen för svensk höstfrukt rekordtidigt tack vare den varma våren och sommaren och redan nu kan vi njuta av massor av sorter. Det är något särskilt med svensk frukt – det smakar helt enkelt mer! Plommon och päron har dålig lagringsförmåga och därmed en ganska kort säsong så passa på att njuta medan de finns. Äpplesortimentet är numera så brett att vi har sorter som mognar redan i juli likväl som sena sorter som med hjälp av ULO-lager kan lagras ända fram till sommaren vid god skörd. De tidigaste äpplesorterna har dock en ganska kort säsong så dessa får du se till att njuta av medans de finns. Vi har samlat alla vår äppelsorter under en egen sida. Gå in och förkovra dig i sortimentet och se vilka sorter du ska ha i äppelpajen och vilka sorter du ska äta som de är. Allergisk? Då finns det sorter som lämpar sig bättre för dig med!

plommon-opal-rb-8kg-se-IMG_2555

apple-Nanna-rb-IMG_2637-400x500<

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Den här äppelpajen gör du på ett kick och även den mest oerfarne bagare lyckas med denna! Pajen får ett knäckigt lock. Väljer man röda äpplen med tunt skal kan man med fördel låta det vara kvar för att lysa igenom lite läckert i pajen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Arrangera dem i en ugnsfast form. Strö kanel och lite (1-2 msk) socker över över.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll det över äpplena.
  4. Hyvla smöret över så att det täcker hela pajen. Grädda i 20-30 min tills pajen är gyllenbrun och äpplena mjuka. Servera med vaniljsås eller glass.

enkel-appelkaka-IMG_1086

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär plommonen i halvor, äpplet i klyftor och lägg dessa i en ungsfast form. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, fördela fröna över frukten. Ringla över honung och äppeljuice. Toppa med timjan.
  3. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Rör om då och då. Servera gärna med vaniljkräm.