Pumpamuffins
Ingredienser
Muffins
- 1,5kg pumpa (or)med skal
- 5dl mjöl
- 2,5dl socker
- 2,5dl farinsocker
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 4st ägg
- 120g smörrumstemperatur
- 1,5dl olja
- 1tsk kanel
- 1tsk ingefäramald
- 0,5tsk muskot
- 1tsk salt
Frosting
- 200g philadelphiaost
- 120g smörrumstemperatur
- 9dl florsocker
- karamellfärgröd, gul
Portioner: st
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk, ca 10 min. Häll av vattnet och mixa till purè.
- Blanda alla torra ingredienser förutom sockret i en skål. Blanda sedan socker, farinsocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurèn. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3. Grädda i ugnen ca 20-25 min. Låt svalna.
Frosting
- Vispa philadelphiaost, florsocker och smör. Häll i karamellfärg så du får en orange färg. Spritsa sedan frostingen på muffisarna. Sätt fast en bit dadel och spritsa på kristyren.