Syltad pumpa
Ingredienser
- 1,5liter pumpa (or)skalad i tärningar, ca 2kg pumpa med skal.
- 1liter vatten
- 2dl ättikssprit 12%
- 2dl socker
- 12st kryddnejlika (or)
- 8st kardemummakärnor
- 2st kanelstänger
Portioner: burkar
Instruktioner
- Skala och dela pumpan i mindre bitar.
- Häll ättika, vatten och tärnad pumpa i en kastrull. Om man vill ha pumpan mer knaprig låt den ligga i ättikan och vattnet i 2 timmar eller över natten i kylskåpet.
- Tillsätt socker, nejlikor, kardemumma och kanelstänger och låt allt koka i 20-30 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Häll pumpan och vätskan i väl rengjorda glasburkar. Förslut burkarna, låt det svalna och ställ dem i kylskåpet. Godast blir pumpan om den får dra i en vecka, men den är god efter bara ett dygn.