Morots-, rödbets- och grönkålsfocaccia

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
I detta focacciabröd har vi bytt ut en del av mjölet till grönsaker. Vi har valt att göra varsitt bröd med rödbetor, morötter och kål men du kan även prova andra grönsaker.
Ingredienser
Topping t.ex.
Portioner: bröd
Instruktioner
  1. Skala och koka grönsakerna i ca 10 minuter. Lägg dem i en mixer och mixa till en puré.
  2. Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Häll i olivolja, salt och grönsakspurén. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en deg. Täck degen och låt jäsa i ca 45 minuter.
  3. Lägg degen på ett bakbord och knåda den lite. Platta ut degen i en oljad ugnsform. Täck och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220°C.
  5. Gör små hål i degen med fingrarna och ringla rikligt med olivolja över. Strössla över flingsalt. Toppa med valfri topping. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter.

foccacia-m-rodbetor-morotter-kal-bred