Saffransmuffins med apelsin, rom och mandlar
        Ingredienser    
                
        
    Portioner: st små, ca
    
                
        Instruktioner    
                
        Muffins    
                - Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda saffran och rom i en skål med 1 tesked socker. Låt stå och dra i 30 minuter.
- Vispa resterande socker och smör pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen och vispa ytterligare någon minut.
- Lägg i blandningen med saffran och rör om. Pressa apelsinen och riv skalet. Tillsätt i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna samt mandeln och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
- Fördela i muffinsformarna. Grädda i ca 10 min för minimuffins (20 min för vanliga).
        Glasyr    
                - Blanda apelsinsaften med florsockret. Häll över kakan. Pudra florsocker över. Servera.



 
     
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	
