Citron- och rosmarinkyckling med grillade primörer och färskpotatis
Ingredienser
- 4st kycklingfiléer
- 0,5st citron (er)saften
- 5kvistar rosmarinfärsk
- Olivolja
- salt
- peppar
Primörer
- 4-6st knippelök (ar)
- 12st sparris
- 4-6st morötteri knippe
- Olivoljatill pensling
Färskpotatissallad
- 400gram färskpotatis
- 1dl gräddfil
- 1tsk dijonsenap
- blastklippt från löken
Garnering
- 2st citron (er)halverade och grillade
- 4kvistar rosmarin
Portioner:
Instruktioner
- Blanda olivolja, salt, peppar och rosmarin i en påse. Halvera citronerna och pressa ut juicen från en halva i marinaden. Lägg i kycklingfiléerna i påsen och låt marinera en stund.
- Skrubba och koka färskpotatisen. Låt svalna. Klipp av övre delen av blasten på löken men spara den för den behövs till potatissalladen. Skär bort nedre delen av sparrisen, ca 1-2cm. Skala morötterna och klipp av det mesta av blasten. Är de stora kan du med fördel koka dem lite snabbt först. Pensla grönsakerna med lite olja.
- Grilla kyckling, grönsaker och citronhalvorna. Blanda gräddfilen med senap och kryddor. Klipp ner den sparade lökblasten i röran och häll över de kokta potatisarna. Blanda försiktigt.
- Servera kycklingfiléerna med potatissallad, primörer, en kvist rosmarin och en halv grillad citron ( gott att pressa över).