Citron- och rosmarinkyckling med grillade primörer och färskpotatis

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Primörer
Färskpotatissallad
Garnering
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda olivolja, salt, peppar och rosmarin i en påse. Halvera citronerna och pressa ut juicen från en halva i marinaden. Lägg i kycklingfiléerna i påsen och låt marinera en stund.
  2. Skrubba och koka färskpotatisen. Låt svalna. Klipp av övre delen av blasten på löken men spara den för den behövs till potatissalladen. Skär bort nedre delen av sparrisen, ca 1-2cm. Skala morötterna och klipp av det mesta av blasten. Är de stora kan du med fördel koka dem lite snabbt först. Pensla grönsakerna med lite olja.
  3. Grilla kyckling, grönsaker och citronhalvorna. Blanda gräddfilen med senap och kryddor. Klipp ner den sparade lökblasten i röran och häll över de kokta potatisarna. Blanda försiktigt.
  4. Servera kycklingfiléerna med potatissallad, primörer, en kvist rosmarin och en halv grillad citron ( gott att pressa över).