Pasta med Delicapumpa, grönkål, svamp och ost

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Vid servering:
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och skala pumpan. Kärna ur och skär den i bitar, cirka 2 x 2 centimeter stora.
  3. Lägg pumpan på en bakpappersklädd plåt. Häll på olivoljan. Salta, peppra och strössla över chilifrukten och blanda runt. Rosta cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk och har fått färg.
  4. Koka pastan enl. anvisningar på paketet. Häll av vattnet men spara ca 2 dl av kokvattnet.
  5. Stek svampen i en torr panna tills all vätska gått ur den.
  6. Ta bort mittsträngen från grönkålen och riv bladen i små fina strimlor. Stek dem ihop med vitlöken i lite olivolja i en stor panna så de blir lite krispiga men inte brända, cirka 5 minuter. Tillsätt den stekta svampen och rör runt.
  7. Lägg tillbaka pastan i grytan, häll på det resterande kokvattnet, pumpan, grönkålen, svampen, parmesan och fetaosten. Rör om försiktigt. Hetta upp och rör så det blir lite krämigt. Salta och peppra ordentligt.
Vid servering
  1. Lägg upp pastan på ett fat och toppa med hackade nötter och ringla över crema di balsamico.

pasta-m-delicapumpa-gronkal-svamp2-bred