Pasta med Delicapumpa, grönkål, svamp och ost
Ingredienser
- 300g penneeller annan pasta
- 1st pumpa (or)t.ex. Kabocha Delica eller Butternut, ca 1kg
- 2msk Olivolja
- 1st chilifrukt (er)finhackad
- 300g grönkål
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 100g trattkantarellereller annan svamp
- 150g fetaostsmulad
- 1dl parmesanriven
- flingsalt
- svartpepparnymald
Vid servering:
- 3msk nötterhackade, t.ex. pistage- eller mandel
- crema di balsamico
Portioner: port
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela och skala pumpan. Kärna ur och skär den i bitar, cirka 2 x 2 centimeter stora.
- Lägg pumpan på en bakpappersklädd plåt. Häll på olivoljan. Salta, peppra och strössla över chilifrukten och blanda runt. Rosta cirka 20 minuter tills pumpan är mjuk och har fått färg.
- Koka pastan enl. anvisningar på paketet. Häll av vattnet men spara ca 2 dl av kokvattnet.
- Stek svampen i en torr panna tills all vätska gått ur den.
- Ta bort mittsträngen från grönkålen och riv bladen i små fina strimlor. Stek dem ihop med vitlöken i lite olivolja i en stor panna så de blir lite krispiga men inte brända, cirka 5 minuter. Tillsätt den stekta svampen och rör runt.
- Lägg tillbaka pastan i grytan, häll på det resterande kokvattnet, pumpan, grönkålen, svampen, parmesan och fetaosten. Rör om försiktigt. Hetta upp och rör så det blir lite krämigt. Salta och peppra ordentligt.
Vid servering
- Lägg upp pastan på ett fat och toppa med hackade nötter och ringla över crema di balsamico.