Sommardrink med rostade jordgubbar, mynta & citron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
En riktigt fräsch sommardrink gjord på rostade jordgubbar! Rostningen intensifierar jordgubbssmaken och tar fram deras naturliga sötma. Receptet kan göras i förväg och hällas upp vid servering. Vill man festa till det och göra en party-cocktail är det gott med lite vodka i.
Ingredienser
Sockerlag
Portioner: glas
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Snoppa och skiva jordgubbarna och lägg dem i en låg ugnsform. Ordna dem till ett jämnt lager och strö över 2 msk socker. Rosta i ugnen ca 25 minuter tills de är något mjuka, mörkare och har börjat safta sig. Ta ut och ställ att svalna.
  3. Under tiden jordgubbarna rostas kokar du upp sockerlagen i en kastrull. Rör hela tiden tills allt socker lösts upp. Ställ att svalna.
  4. Kör jordgubbarna och all saften från dem i en mixer till en slät puré. Sila genom en finmaskig sil.
  5. Tillsätt myntan och mixa allt igen. Tillsätt citronsaften och resterande vattnet. Blanda.
  6. Rör i sockerlagen, lite i taget tills du tycker drinken är tillräckligt söt. Det är inte säkert att du behöver använda all sockerlag, det beror på hur söta jordgubbar du använt.
  7. Häll upp i en tillbringare och ställ i kylen ca 30 minuter så att alla smakerna blandas.
Servering:
  1. Vill du ha en klar drink utan myntablad så silar du den en gång till.
  2. Häll upp saften i isfyllda glas. Garnera med citronskivor, jordgubbar och mynta. Vill du ha vodka i drinken tillsätter du detta nu.