Sommardrink med rostade jordgubbar, mynta & citron
Ingredienser
- 2liter jordgubbar
- 2msk socker
- 2,5dl citronsaftfärskpressad ( ca 3-5 citroner beroende på storlek)
- 8dl vatten
- 6kvistar färsk myntaca 30 blad
Garnering
Portioner: glas
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Under tiden jordgubbarna rostas kokar du upp sockerlagen i en kastrull. Rör hela tiden tills allt socker lösts upp. Ställ att svalna.
- Kör jordgubbarna och all saften från dem i en mixer till en slät puré. Sila genom en finmaskig sil.
- Tillsätt myntan och mixa allt igen. Tillsätt citronsaften och resterande vattnet. Blanda.
- Rör i sockerlagen, lite i taget tills du tycker drinken är tillräckligt söt. Det är inte säkert att du behöver använda all sockerlag, det beror på hur söta jordgubbar du använt.
- Häll upp i en tillbringare och ställ i kylen ca 30 minuter så att alla smakerna blandas.