Minikrustader med pastej, rödkål och grönkålschips

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Grönkålschips
Julig rödkål
Rostad mandel
Portioner: st
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in de sköljda och repade grönkålsbladen med olja och salt. Lägg utspridda på en bakpappersklädd plåt och rosta tills de är krispiga, ca 8-10 min. Dessa delar du i 24 små bitar vid monteringen.
  2. Fräs rödkålen i smör under omrörning tills den mjuknat – cirka 5-10 minuter. tillsätt vinägern och rör i socker och sirap. Låt vinägern koka in och det hela puttra ihop till det är simmigt. Smaka av med malda nejlikor, malen muskot, lökpulver och salt och peppar. Låt svalna.
  3. Rosta nötterna i en panna i lite smör tills de blir lite gyllene. Smaka av med salt.
  4. Ställ upp krustaderna på ett fat och fyll varje med lite leverpastej. Lägg på en klick rödkål och en liten bit grönkålschips på varje. Avsluta med att strössla över den rostade mandeln.