Minikrustader med pastej, rödkål och grönkålschips
Ingredienser
- 1pkt a 24st minikrustader
- 1pkt leverpastej ugnsbakad
Julig rödkål
- 25g smör
- 200g rödkålfinstrimlad
- 1,5msk rödvinsvinäger
- 1 msk sirap
- 1msk muscovadosockereller brun farin
- 0,5tsk nejlikamald
- 0,5tsk lökpulver
- 0,5tsk muskotmald
- salt o pepparefter tycke och smak
Rostad mandel
- 10st sötmandlarfinhackade
- smörtill stekning
- salt
Portioner: st
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in de sköljda och repade grönkålsbladen med olja och salt. Lägg utspridda på en bakpappersklädd plåt och rosta tills de är krispiga, ca 8-10 min. Dessa delar du i 24 små bitar vid monteringen.
- Fräs rödkålen i smör under omrörning tills den mjuknat – cirka 5-10 minuter. tillsätt vinägern och rör i socker och sirap. Låt vinägern koka in och det hela puttra ihop till det är simmigt. Smaka av med malda nejlikor, malen muskot, lökpulver och salt och peppar. Låt svalna.
- Rosta nötterna i en panna i lite smör tills de blir lite gyllene. Smaka av med salt.
- Ställ upp krustaderna på ett fat och fyll varje med lite leverpastej. Lägg på en klick rödkål och en liten bit grönkålschips på varje. Avsluta med att strössla över den rostade mandeln.