Sommarsallad med isberg

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Den här salladen går varm hemma hos mig, särskilt under sommaren då den är så god till grillat! Man kan variera hur man vill i den men basen brukar alltid bestå av sallad, gurka och tomat samt citrus för syra och saftighet och äpple för sötma och crunch. Därefter tillsätter jag någon frukt eller grönsak efter säsong och smak, t.ex. melon, jordgubbar, nektariner, avokado...Vill man ha den matigare tillsätter man ost, t.ex. feta och hackade nötter eller solroskärnor.
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Riv isbergen i mindre bitar med händerna och lägg på ett fat. Vill man ha isbergen krispigare och lite mindre besk så lägg bitarna i en skål med vatten i kylen en stund innan (där håller den sig krispig ett par dagar om man inte använder allt).
  2. Fördela de övriga frukterna och grönsakerna, samt örterna ovanpå och blanda försiktigt. Häll över juice från apelsinen när du tärnade den. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.