Sommarsallad med isberg
|
Ingredienser
- 1st isbergssallad
- 2st apelsin (er)i bitar och saften
- 1st äpple (n)i bitar
- 0,5st gurka (or)skivad
- 250g tomat (er)små, halverade
- 200g vattenmeloni kulor eller tärnad
- 5st soltorkade tomaterstrimlad
- färska örtert.ex. timjan och oregano
Dressing
- 1dl Olivolja
- 1msk balsamvinäger
- 0,5msk italiensk salladskrydda
- salt
- svartpeppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Riv isbergen i mindre bitar med händerna och lägg på ett fat. Vill man ha isbergen krispigare och lite mindre besk så lägg bitarna i en skål med vatten i kylen en stund innan (där håller den sig krispig ett par dagar om man inte använder allt).
- Fördela de övriga frukterna och grönsakerna, samt örterna ovanpå och blanda försiktigt. Häll över juice från apelsinen när du tärnade den. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.