Annas jordgubbspaj med mandelkräm
Ingredienser
Pajdeg
- 100gram smörkallt
- 1,25dl strösocker
- 3,25dl vetemjöl
- 1knivsudd bakpulver
- 1st äggekologiskt
Mandelkräm
- 250gram mandelmassariven
- 50gram smör
- 1st ägg
- 0,5dl vetemjöl
- 2msk romvalfritt
Fyllning
- 500gram jordgubbar
Portioner:
Instruktioner
Pajdeg
- Nyp samman smör, vetemjöl, bakpulver och strösocker. Tillsätt ägget så att degen precis går ihop. Platta till degen lite och plasta degen, låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper. Placera i en form ( helst med avtagbara kanter) och pressa ut så den går upp över kanten.
Mandelkräm
- Riv mandelmassan och smält smöret. Rör samman med ägg, vetemjöl och rom tills krämen blivit helt slät. Bred krämen över pajdegen. Pensla kanten på degen och strö över råsocker.
Fyllning
- Skiva jordgubbarna och fördela dem över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 50 minuter.