Rabarber & jordgubbskräm
Ingredienser
- 1liter rabarber6-7 stjälkar
- 1liter jordgubbar
- 0,5st vaniljstång
- 1st citron (er)saften och skalet
- 1,5dl strösocker
- 1,5dl vatten
Redning
- 2msk potatismjöl
- 0,5dl vattenkallt
Portioner:
Instruktioner
- Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), strösocker och vatten i en stor kastrull.
- Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna.Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen. Servera med mjölk eller glass och mandelbiskvier.