Äppelkaka i långpanna med rödköttiga äpplen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: bit
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med filmjölken. Bred sedan ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Kärna ur äpplena, halvera och skär dem i skivor. Lägg dem ovanpå smeten i något snyggt mönster.
  5. Blanda socker och kanel och strö över äpplena. Smält den sista mängden smör, låt svalna något och ringla över äpplena.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.