Vaniljkokta rödköttiga äpplen


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp lagen, ha i både urskrapade frön och själva vaniljstången. Lägg i frukten och koka i ca 10 minuter, eller till frukten är mjuk. Servera dem varma med vaniljsås eller glass!

Fanny/Red  Love 

apple-red-love-hel-o-halv-utan-sticker

Fanny togs fram av äppelodlaren Markus Kobelt för engelska Suttons och sägs vara en korsning mellan Royal Gala och Braeburn. Utomlands kallas sorten Red Love.

Köttet är rött, marmorerat med vitt för ett extra effektfullt utseende. Det röda färgämnet är en antioxidant och sorten sägs ha 30-40% högre antioxidant-innehåll än vanliga äpplen.

En annan fördel med detta äpple är att fruktköttet inte blir brunt när det är uppskuret utan behåller sin vackra färg även efter syreattacken! Perfekt om man vill göra läckra desserter eller sallader! Passar bra både att ätas som det är och i matlagning.