Rött äppelmos med kanel

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: sats
Instruktioner
  1. Kör äpplena genom en äppelsvarv eller skala dem för hand och ta bort kärnhuset. Dela dem i mindre bitar.
  2. Häll vattnet i en stor kastrull, tillsätt citronsyran och kanelstången och lägg i äpplena. Koka på medelhög värme under omrörning tills äppelbitarna har kokat sönder.
  3. Passera moset eller kör med en mixer om du vill ha ett slätt mos. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt sockret (ca 1dl per kilo äpple). Rör någon minut tills sockret löst sig.
  4. Om du ska frysa: Låt moset svalna helt, sleva sedan över i plastpåsar, förslut påsarna, och placera i frysen.
  5. Om du ska konservera på burk: Se till att diska burkarna noga (även locken), sleva sedan i det heta äppelmoset, skruva omedelbart på locket och vänd burken upp och ned. Upprepa med resten av burkarna, låt sedan stå upp och ned tills de är svala och ställ sedan i svalt skafferi eller i kylskåp.