Bakade kaneläpplen med smultäcke

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Smultäcke
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av toppen av äpplen. Gröp ur innehållet. Spara allt innehåll utan kärnorna.
  3. Skär innehållet i bitar. Skala och skär de sista äpplena i bitar också, detta gör man för att kunna fylla äpplena ordentligt.
  4. Stek äppelbitarna i smör, socker och kanel i 3-4 minuter eller till dem blivit lite mjuka.
  5. Ställ de urgröpta äpplena i en ugnsform och fyll de med äppelblandningen.
  6. Blanda ingredienserna till smultäcket och fördela över äpplena.
  7. Baka äpplena i ugnen 15-20 minuter till smultäcket har fått fin färg. Servera äpplena varma med lite vaniljsås. Toppa med lite citronmeliss.

Bakade kaneläpplen med smultäcke liggande