Rostad rotfruktssoppa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna soppa är en bra bas att börja med som går att variera i smak beroende på vad du kryddar med. Här har vi kryddat soppan med färska örter men testa dig fram vad du gillar. Byt t.ex. grädden mot kokosmjölk och krydda med koriander, lime och ingefära för en mer asiatisk touch.
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotsakerna i kuber, löken i klyftor.
  2. Lägg dem på en plåt med olivolja, rikligt med salt och de grovt klippta örterna. Rosta i 15 min. Skaka och rör om dem och ställ tillbaka i ugnen för att rostas ytterligare 15-25 min, tills de är mjuka och gyllene.
  3. Lägg rotsakerna i en kastrull (spara några kuber till servering). Skrapa av plåten noga, häll ev lite av buljongen på den för att få med allt. Tillsätt buljongen och grädden till kastrullen och kör med en mixerstav tills du får en slät puré. Spä ev. med mer buljong (eller grädde om du önskar en mildare smak) tills du får en lagom konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg på de sparade rotfruktskuberna, lite örter och nymald svartpeppar. Servera med ett gott bröd till.