Glutenfri fikon- och sharonpizza med chèvre
Ingredienser
- 5dl kikärtsmjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk salt
- 2msk Olivolja
- 6-8msk vatten
- 2 st sharon/persimon
- 2st färska fikon
- 4skivor parmaskinka
- 2dl chévreost
- basilika
- salvia
- flingsalt
- peppar
- Olivolja
Portioner: personer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och lite vatten i taget och arbeta till en boll. Täck bunken med en kökshandduk och låt stå i 10 minuter.
- Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Skär Sharon/persimon och fikon i tunna skivor. Bred ut chèvreosten på pizzabotten och lägg på Sharonen/persimonen och fikonen. Toppa med basilika, salvia, flingsalt, peppar och olivolja. Grädda i ugnen i 10 minuter.