Citron- & limebars med mynta
Ingredienser
- 20st digestivekex
- 1dl mjöl
- 1-2msk strösocker
- 150g smör
- 1burk kondenserad mjölk
- 2st ägg
- 2-3st citron (er)rivet skal och juice
- 2-3st limerivet skal och juice
- 1-2krk myntabladen
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa digestivekexen i en matberedare. Tillsätt mjöl, socker och smält smör och blanda lite till. Klä en fyrkantig form i folie (det ska täcka kanterna). Häll smulblandningen i formen och tryck ut med fingrarna. Grädda i 6-7 min på 200 grader.
- Blanda kondenserad mjölk, ägg och citronskalet. Riv skalet från 2 lime och ställ åt sidan. Tillsät citron- och limejuicen och blanda ihop. Häll över i en annan skål.
- Mixa myntablad och limeskal i samma bunke som tidigare, häll i hälften av citrusfyllningen och blanda tills du får en härlig grön färg. Häll detta över smulbotten och sprid ut till ett jämt lager. Sätt in i ugnen i 5-6 min.
- Ta ut och häll över citrusfyllningen, bred ut till ett jämt lager, och sätt in i ugnen igen i ca 10-12 min. Låt kakan svalna och ställ in i kylen några timmar så att den sätter sig.
- Skär i fyrkanter och dekorera med myntablad och florsocker vid servering.