Tortilla de patatas

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Skala och skiva potatisen tunt.
  2. Värm olivolja i en stekpanna och lägg ner potatisen, som nästan ska vara täckt av olja. Stek på låg värme i 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om ofta. Potatisen ska inte få färg.
  3. Tillsätt löken när potatisen nästan är klar och låt steka med ca 5 min. Låt potatis och lök rinna av i ett durkslag, spara oljan.
  4. Vispa äggen luftigt. Vänd ner potatis, lök och salt.
  5. Häll ca 2 msk av oljan i stekpannan. Häll ner potatis- och äggblandningen och stek tortillan utan omrörning till den börjar stelna. Lossa runt kanterna och vicka på pannan så att äggsmeten rinner ner längst kanten.
  6. Lägg ett fat över stekpannan när tortillan har stelnat på ovansidan. Vänd upp och ner på pannan så att tortillan hamnar på fatet och låt den sedan glida ner i pannan igen med ovansidan neråt. Stek i några minuter till önskad konsistens. Lägg upp tortillan på ett fat. Garnera med klippt persilja. Servera varm.