Hasselbackssötpotatis


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop vitlök, rosmarin och 2 msk olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
  2. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger t.ex. handtaget på en träsked längs med potatisen så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
  3. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt på en plåt. Salta och peppra. Bred på vitlöks- och rosmarinblandningen på varje potatis. Ställ in potatisen mitt i ugnen i 225°C i 25 minuter.
  4. Ta ut potatisen och pensla med resterande olivolja. Ställ in potatisen i ugnen igen och baka ytterligare minst 20 minuter eller tills de är mjuka. (tiden kan variera beroende på potatisarnas storlek).