Hasselbackssötpotatis
Ingredienser
- 4st sötpotatis (ar)
- salt
- svartpeppar
- 4klyftor vitlök (ar)
- 2tsk rosmarinfärsk, finhackad
- 2+1msk Olivolja
Portioner:
Instruktioner
- Blanda ihop vitlök, rosmarin och 2 msk olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
- Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger t.ex. handtaget på en träsked längs med potatisen så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
- Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt på en plåt. Salta och peppra. Bred på vitlöks- och rosmarinblandningen på varje potatis. Ställ in potatisen mitt i ugnen i 225°C i 25 minuter.
- Ta ut potatisen och pensla med resterande olivolja. Ställ in potatisen i ugnen igen och baka ytterligare minst 20 minuter eller tills de är mjuka. (tiden kan variera beroende på potatisarnas storlek).