Chili och vitlöksrostad pumpa med rosmarin
Ingredienser
- 1-2kg pumpa (or)
- 1L hönsbuljongtärning + vatten
- 1tsk salt
- 1st chiliröd
- 1st vitlök (ar)hel
- 3st rosmarinkvistar
- 1msk flingsalt
- 3msk Olivolja
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Dela och kärna ur pumpan. Lägg den i en kastrull och häll över hönsbuljongen. Koka 5 min under lock. Lyft upp och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Höj temperaturen till 275°. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Strö chili, vitlök, rosmarin och flingsalt över pumpan. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen ca 15 min.