Spenattarte med picklad rödlök
Ingredienser
- 1pkt smördeg
- 200g babyspenat
- 200g philadelphiaost
- 1,5msk pesto
- 2dl ostriven
Picklad rödlök
- 2st rödlök (ar)
- 2msk Olivolja
- 1msk citron (er)saften
- salt
- peppar
Servering
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citron, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
- Blanda spenat, philedalphia, pesto och hälften av osten. Bred ut på smördegen. Strö över resten av osten. Vik upp en liten kant runt om. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Skär tarten i bitar. Toppa med picklad rödlök och ruccola.