Sauterad zucchini med vitlök och citron
Ingredienser
- 2st zucchinigärna gul och grön
- 1klyfta Vitlökpressad
- 2tsk citronskalfinrivet
- 2msk citronjuicefärskpressad
- 1msk Olivoljatill dressing
- 1msk Olivoljatill stekning
- salt & peppar
- 1msk persiljahackad
Portioner: port
Instruktioner
- Blanda vitlök och citronjuice i en skål och låt dra i minst 10 min.
- Skiva zucchinin tunt på längden med en osthyvel eller skalare.
- Blanda ihop 1 msk olja och citronskalet med vitlök och citronsaften. Krydda med en nypa salt och peppar.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i zucchinin, rör om då och då med tång, tills den har mjuknat och är genomskinlig, ca 3 till 4 minuter.
- Lägg över zucchinin på ett fat och blanda i dressingen. Toppa med klippt persilja. Ät som den är eller som ett tillbehör till valfritt protein, t.ex. lax.