Ostpaj med tomater & färska örter
Ingredienser
- 1pkt smördegkyld
- 1msk dijonsenap
- 2dl västerbottenostriven
- 200gram Camemberteller brie
- 2kvistar tomat (er)10-15 st
- 1,5dl Olivolja
- 2dl färska örtertex. basilika, timjan och rosmarin
- 1klyfta vitlök (ar)
- örter
- färska örtertill dekoration
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Kör oljan med de färska örterna och vitlöken i en mixer. Rulla ut smördegen i en pajform med avtagbara kanter. Nagga pajskalet med en gaffel.
- Bred på dijonsenapen på botten. Lägg i den rivna osten. Varva skivor av brie och tomathalvor, se till att det blir ett lager med tomater överst. Ringla 2/3 av örtoljan över tomaterna. Grädda i ca 35 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene.
- Ringla resterande örtolja över vid servering. Dekorera med örter. Servera varm med en god sallad.