Parmesankorgar med tomatsallad
Ingredienser
Tomatsallad
- 500g tomat (er)små, gärna i blandade färger
- 100g chévreosteller fetaost
- 2msk Olivolja
- 0,5st citron (er)strimlat skal av
- 1kvist bladpersilja
- kapris
- salt
- svartpeppar
Parmesankorgar
- 5dl Parmesanostgrovt riven
Portioner: st
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Fördela den rivna osten i platta rundlar, med ett par centimeters mellanrum, på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 8 min tills osten bubblar och är gyllenbrun.
- Tag ut plåten och ta upp de runda plattorna med en stekspade. Lägg dem i muffinsformar och tryck till så du får en korg. Låt svalna.
- Klyfta tomaterna och lägg i en skål. Grovhacka persiljan och tillsätt alla ingredienser utom chèvreosten. Blanda försiktigt. Fördela tomatsalladen i parmesankorgarna. Smula chèvreosten över.